Mahremiyet Eğitimi

Mahremiyet Eğitimi

ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENDE OLMA BİLİNCİ: MAHREMİYET EĞİTİMİ

 

Okulumuzda , okul müdürü Emrah KILIÇ tarafından çocuklara mahremiyet eğitimi verildi . Bu eğitimde çocuklara tehlikenin ne olduğu , herhangi bir tehlike anında neler yapması gerektiği gibi pek çok konuda bilgi verildi. İşte eğitimde öne çıkan başlıklar.

Bedensel Mahremiyet: Çocuklara bedenlerinin kendi özel mülkiyetleri olduğu öğretildi ve başkalarının onları izinsiz dokunmasının yanlış olduğu vurgulandı. Vücutlarının sadece kendilerine ait olduğu vurgulandı.

Kişisel Sınırlar: Çocuklara, kendi kişisel sınırlarını nasıl belirleyeceklerini ve başkalarının sınırlarını saygıyla nasıl karşılayacaklarını öğrenmeleri öğretildi. İzin almadan birinin özel alanına girmenin uygun olmadığı öğretildi.

İsimlendirme: Çocuklara vücut parçalarının doğru adlarını öğretildi. Bu, olası istismar durumlarında daha açık ve net iletişim sağlamalarına yardımcı oldu.

Gizli Bölgeler: Çocuklara, vücutlarının hangi bölgelerinin özel ve gizli olduğu öğretildi. Bu bölgelerde dokunmanın sadece özel durumlar için ve güvendikleri kişiler tarafından yapılabileceği öğretildi.

İzin ve Reddetme: Çocuklara, izin vermedikleri bir şeyin yapılmaması gerektiği ve eğer birisi onlara dokunmalarını istediğinde rahatlıkla "hayır" diyebilecekleri öğretildi.

Güvendiğiniz Yetişkinler: Çocuklara, kendilerine yardım edebilecek ve güvenebilecekleri yetişkinleri tanımaları ve istismar durumunda kime başvurmaları gerektiği konusunda bilinçlendirildiler.

İstismar ve Tehdit: Çocuklara, istismarın ne olduğu ve bir yetişkinin ya da çocuğun kendilerine zarar vermesi durumunda ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi verildi.

Gizlilik ve Paylaşma: Çocuklara, vücutlarına ilişkin kişisel bilgileri paylaşmanın sadece güvendikleri yetişkinlerle olması gerektiği öğretildi.

İçerik olarak oldukça önemli olan mahremiyet eğitimi, çocukların kendilerini korumalarına ve istismar durumlarını bildirmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda sağlıklı kişisel sınırlarını anlamalarına ve saygı görmelerine katkıda bulunur. Bu eğitim, çocukların duygusal ve fiziksel güvende hissetmelerine yardımcı olurken, onların kendilik saygısını ve özgüvenlerini güçlendirir.

05.10.2023 67

05-10-202305-10-202305-10-202305-10-202305-10-2023