AĞUSTOS BÖCEĞİ VE KARINCA

AĞUSTOS BÖCEĞİ VE KARINCA

Okulumuz öğrencilerinden Aras Eymen ve öğretmenlerimizden Zeliha Güngör, La Fontaine'in klasik masalı "Ağustos Böceği ile Karınca"nın dramatize edilmiş bir versiyonunu sahneledi.

Gösteri, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşti. Aras Eymen, Ağustos Böceği'nin neşeli ve kaygısız karakterini, Zeliha Güngör ise Karınca'nın çalışkan ve tutumlu kişiliğini ustalıkla canlandırdı.

Dramatize edilmiş masalda, Ağustos Böceği yaz boyunca şarkı söyleyerek ve eğlenerek vakit geçirirken, Karınca kış için yiyecek toplamak için çalışmaktadır. Kış geldiğinde Ağustos Böceği aç ve bitkin kalırken, Karınca ona yardım eli uzatır. Bu hikaye, çalışmanın, planlamanın ve öngörünün önemini vurgular.

 

İşte Ağustos Böceği ve Karınca Hikayesi

 

Bir varmış, bir yokmuş, bir yaz günü güneşin altında neşeli bir Ağustos Böceği şarkılar söylüyormuş. Aynı günün sıcağında, bir Karınca da kış için yiyecek toplamakla meşguldür. Ağustos Böceği, Karınca'yı görünce ona:

"Neden bu kadar çalışıyorsun Karınca? Hava güzel, güneş parlıyor, şarkılar söylüyorum, eğleniyorum. Sen de benim gibi eğlenmelisin!" demiş.

Karınca ise:

"Kış geliyor Ağustos Böceği. Yiyecek toplamazsam aç kalırım. Sen de kış için yiyecek toplamalısın." diye yanıtlamış.

Ağustos Böceği:

"Kışa daha çok var Karınca. O zamana kadar çok şey olur. Merak etme!" diyerek şarkı söylemeye devam etmiş.

Karınca ise Ağustos Böceği'nin sözlerini dinlememiş ve yiyecek toplamaya devam etmiş.

Günler, haftalar geçmiş ve kış gelmiş. Ağustos Böceği'nin yiyeceği kalmamış ve aç kalmış. Karınca'ya gidip yiyecek istemiş.

Karınca:

"Yaz boyunca neredeydin Ağustos Böceği? Neden yiyecek toplamadın?" diye sormuş.

Ağustos Böceği:

"Şarkılar söylüyordum, eğleniyordum. Kışa daha çok var sanıyordum." diye yanıtlamış.

Karınca:

"Ben sana kış için yiyecek toplaman gerektiğini söylemiştim. Şimdi aç kaldın. Ben sana yardım edemem." demiş.

Ağustos Böceği, Karınca'nın haklı olduğunu anlamış ve pişman olmuş. O günden sonra çalışmanın ve planlamanın önemini anlamış ve her zaman kış için yiyecek toplamaya başlamış.

26.03.2024 22

26-03-202426-03-202426-03-202426-03-202426-03-202426-03-202426-03-2024